Switch-uri

Afișez 1 - 24 din 488 de rezultate

Switch-uri, sunt dispozitive special concepute care conectează diferite segmente de rețea pe baza adreselor MAC. Aceste switch-uri stabilesc conexiuni la viteze de transfer de la 10/100 Mb/s la 1000 Mb/s. Descoperiți o gamă largă de switch-uri de rețea la cele mai bune prețuri!

Tipuri de transmitere a datelor in retele

Half-duplex înseamnă că dispozitivele conectate în acest mod pot trimite sau primi informații doar la un moment dat, în timp ce full-duplex înseamnă că pot trimite și primi informații în același timp.

Există 4 metode de transfer de date:

1. Comutare rapidă înainte – Comutatorul citește doar adresa hardware a cadrului înainte de a-l redirecționa. Nu există nicio depanare pentru această metodă
2. Fără fragmente – Această metodă încearcă să păstreze avantajele celor două metode introduse mai devreme. Verificați primii 64 de octeți ai cadrului, unde sunt stocate informațiile de adresare În acest fel, cadrul va ajunge întotdeauna la destinație. Detectarea erorilor este lăsată la dispozitivele finale de nivel 3 și 4, de obicei routere Store-and-forward – Comutatorul acționează ca un buffer și în general efectuează o sumă de control pentru fiecare cadru transferat. Comutare încrucișată/adaptivă fără erori – Această metodă comută automat între primele trei metode.

Tip-uri de switch-uri

După formă
– Montabile în rack
– Nemontabile
După posibilitatea de configurare
– Neconfigurabile
– Configurabile
– Inteligente